Project omschrijving

TAPEN

Het gebruik van tape kan om verschillende redenen worden ingezet: een gewricht of spier ondersteunen, maar kan ook de vochtafvoer in een lichaamsdeel stimuleren.

Wat is tapen?
Niet rekbare tape
Tape bestaat uit klevend, niet elastisch materiaal en fungeert als het ware als een kunstmatige band of pees. De tape probeert zoveel mogelijk de ongewensten bewegingen te voorkomen, terwijl het normale bewegingspatroon behouden blijft. Hierdoor geeft tape ondersteuning bij spierverrekkingen, peesontstekingen en instabiele gewrichten. Tape geeft steun en zorgt dat het spiergevoel verbetert. Bij het bewegen van de enkel komt er trek op de huid, waardoor spieren nog sneller kunnen reageren. Maar dit kan ook een nadeel zijn, soms willen we een gewricht wel ondersteunen maar niet in zijn mobiliteit beperken.

Elastische tape:
Om die reden is er tape ontwikkeld die wel rekbaar is en als een soort tweede huid gezien kan worden. Deze tape is er in allerlei verschillende kleuren. De tape kan met meer of minder rek aangebracht worden en kan het ingetapete lichaamsdeel nog gewoon bewogen worden. Je merkt meteen dat de tape verlichting geeft en dat het bewegen beter of met minder pijn zal gaan dan zonder tape. Niet alleen gewrichten maar ook spieren, bindweefsel, littekens of lymfevaten kunnen met deze tape beïnvloed worden.

Afhankelijk van de aard en de locatie van de klacht wordt er een specifieke tape-techniek toegepast. Taping moet gezien worden als onderdeel van een behandeling waarbij ook de oorzaak voor het ontstaan van de blessure aangepakt moeten worden. Naast taping zullen dan ook altijd oefeningen of andere fysiotherapeutische technieken ingezet worden.

Hooikoortstape

Hoe kan Medical Taping bij hooikoorts werken?
Het uitgangspunt van de elastische tapemethode is dat via een prikkeling van de huid invloed kan worden uitgeoefend op de hersengebieden die geprikkeld worden bij hooikoorts.
CureTape bevat geen medicinale toevoegingen en toch blijkt uit twee onderzoeken dat 84% flinke verlichting heeft door Medical Taping bij hooikoortsklachten. Het antwoord op de vraag hoe dat kan, lijkt vooral te zitten in de kalmerende werking die CureTape heeft op het allergisch reactiemechanisme en het bindweefsel. Daarbij geeft CureTape geeft bijwerkingen, wat met reguliere medicatie wel het geval is.

THE BOX | TAPEN

Ondersteuning BIJ SPORT
En…

Vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden. Tape is op meerdere manieren toepasbaar. We vertellen u graag hoe

MEER INFO!